Σχετικά

Ίσως κάποιος απ’ τους παλιούς φιλοσόφους να περίμενε ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα οι άνθρωποι θα μπορούσαν πια να ζουν ειρηνικά απαλλαγμένοι από προλήψεις, δεισιδαιμονίες, ανισότητες και αδικίες.

Χωρίς πολέμους, φτώχεια και ασθένειες.

Απολαμβάνοντας μόνο την καθάρια ομορφιά και τον πλούτο αυτού του κόσμου.

Με γνώμονα μόνο το καλό των συνανθρώπων τους και του πλανήτη θα πορεύονταν προς το μέλλον μελετώντας την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, την ίδια τους τη φύση πλουτίζοντας διαρκώς τις γνώσεις, τις αισθήσεις τους και τις αναμνήσεις τους.

Τα πράγματα όμως έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Η ανισότητα κυριαρχεί ακόμα στην καθημερινότητά μας παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και τη βελτίωση των μέσων παραγωγής.

Ζούμε ακόμα ανάμεσα σε προκαταλήψεις, φαντάσματα, επινοήσεις, εμμονές και ιδεολογίες που χειραγωγούν κάθε ελεύθερη σκέψη.

Η επιστήμη και αυτή συνεχίζει το δρόμο της προς το μέλλον με συναρπαστικές ανακαλύψεις και ξανοίγει μπροστά μας έναν ασύλληπτα μαγευτικό κόσμο.

Κι όμως, παράλληλα συνεχίζει το περπάτημά της η φτώχεια και η ανισότητα. Από ανθρώπους προσκολλημένους σε ηθικές, αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες του περισσότερο εγώ και λιγότερο εμείς.

Αυτή η αντίφαση και τα προβλήματα που αυτή η εγωκεντρικότητα δημιουργεί, είναι το βασικό θέμα αυτού του blog και μέσου δικτύωσης – 4thepeople.gr  

Χρησιμοποιώντας τις αρχές της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της ανάλυσης, της τεκμηρίωσης, της συζήτησης, της αλληλεπίδρασης και βασισμένοι στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμπνευση και να γίνουμε περισσότεροι.

Είμαστε η αλλαγή που αναζητούμε.

Ίσως κάποτε όλοι εμείς, μαζί και με τις δεκάδες άλλες φωνές στην κοινωνία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να μάθουμε από το χθες, να ζούμε το σήμερα και να εργαζόμαστε για το αύριο. Να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τη γνώση, να βρούμε την ισορροπία, να εκτιμήσουμε τι έχουμε και να προσφέρουμε περισσότερα στους συνανθρώπους μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμμετοχή μας και η μικρή ή μεγαλύτερη συμβολή μας στην επιδίωξη του σκοπού μας. Μόνο εμπόδιο η θέλησή μας. Βοηθός μας, η τεχνολογία. Οδηγοί μας, η προσφορά, η ισότητα, η ισορροπία, η αναζήτηση της γνώσης και η ευημερία.

Για τους λόγους που περιγράφουμε παραπάνω αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το 4thepeople.gr.

Ελπίζουμε να σας κρατήσουμε ευχάριστη και δημιουργική συντροφιά, να σας ενημερώσουμε και να αποφασίσετε να γίνετε μέλος μας. Εάν θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στείλτε μήνυμα στο email: info@4thepeople.gr.