Μια φράση λέει «Kάνε αυτό που αγαπάς και δεν έχεις ποτέ πρόβλημα με την Δευτέρα».

Ίσως, τελικά, αυτή να είναι και η πηγή του προβλήματος που έχουν οι περισσότεροι με αυτή την ημέρα: το ότι η καινούρια εβδομάδα τους βρίσκει να μην κάνουν μια δουλειά που τους αρέσει, να συναντούν ανθρώπους που δεν θέλουν, να έχουν συνήθειες που γίνονται από ανάγκη κι όχι για ευχαρίστηση.

Η Δευτέρα έχει πάνω της ένα βάρος ασήκωτο για τους περισσότερους: τους αποσυντονίζει, ρίχνει την διάθεσή τους, τους κάνει να χάνουν το χαμόγελο από τα χείλη τους. Ίσως, γιατί κάθε Δευτέρα τους βρίσκει χωρίς να περιμένουν τίποτα και ζουν μηχανικά.

Σκέφτονται μόνο τις ημέρες που πρέπει μεσολαβήσουν μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο.

Υπάρχει μια σκέψη μπορεί να τα αλλάξει όλα: «Δημιούργησε μια καθημερινότητα από την οποία δεν θέλεις να ξεφύγεις».

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι που έχουν ανοδική εργασιακή πορεία, που απολαμβάνουν μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή κι έχουν μια δημιουργική καθημερινότητα συμπεριφέρονται σε αυτή την ημέρα.

Tα πρωινά της Δευτέρα θα είναι πάντα χαοτικά, αν το πρώτο πράγμα που κάνεις με το που ξυπνάς είναι να σκέφτεσαι ότι «Ουφ, είναι και πάλι Δευτέρα».

Ένα άρθρο του Insider αποκαλύπτει «τι κάνουν επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Δευτέρα».

Ξεχωρίσαμε 7 συνήθειες που μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τις Δευτέρες.

1. Ξυπνούν νωρίς (έχοντας φροντίσει να κοιμηθούν καλά το προηγούμενο βράδυ): Μια νέα εβδομάδα μόλις ξεκίνησε κι έχουν να γίνουν πολλά. «Ξεκινάμε, λοιπόν…».

2. Λίγη άσκηση είναι απαραίτητη: Αν δεν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, μπορείς απλά να διανύσεις μια απόσταση περπατώντας σε γρήγορο ρυθμό μέχρι να φτάσεις στο γραφείο.

3. Ποτέ χωρίς ένα καλό πρωινό: Δεν φτάνει μόνο ο καφές για να δώσει ενέργεια. Τα όπλο σου στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας είναι ένα καλό γεύμα. Πίστεψέ μας, θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος σου με αυτό.

4. Θετικές εκφράσεις προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα: Απόφυγε εκφράσεις που δημιουργούν βαριά και μίζερη ατμόσφαιρα. Μια χαμογελαστή καλημέρα αρκεί για να αλλάξει την ημέρα.

5. Δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μια ημέρα -Το «όχι» είναι κι αυτό απαραίτητο: Τις Δευτέρες όλοι ζητούν λίγη από την ενέργειά σου: meetings, τηλεφωνήματα, emails. Δώσε προτεραιότητα στις επείγουσες προτεραιότητες -και χρόνο στις υπόλοιπες.

6. Mην ξεκινάς την εβδομάδα με το να σκέφτεσαι «τι σε περιμένει…»: Συγκεντρώσου σε αυτά που έχεις να κάνεις την συγκεκριμένη ημέρα και μην παρασύρεσαι από τις αγχωτικές σκέψεις των άλλων. Όλα θα γίνουν με καλή οργάνωση.

7. Επιβράβευση: Ξεκίνα την ημέρα με την σκέψη ότι κάτι χαλαρωτικό θα σε περιμένει στο τέλος της. Μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί. Μια ευχάριστη έξοδος, μια ωραία ταινία, ώρες χαλάρωσης.


ΠΗΓΗ: Bovary.gr

Responses

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

+